24. lokakuuta 2018


Glassprisoner


Muuta


Vieraskirja


Nimi:

Viesti:Firefox 2

Sivuilla vieraita 14.2.2007 lähtien 2448
01.08.07 klo: 22:02


Olin tänään työhaastattelussa. Menin ihan omana ittenäni ja olin rehellinen.

Mä en siis tuu ikinä saamaan töitä!!!


kommentit

31.07.07 klo: 15:23


Verotoimiston työntekijät on tosi ihailtavia ihmisiä. Ne vaan näppäilee numeroita laskukoneeseen ja tietää just mitä tekee...


kommentit

29.07.07 klo: 22:04


Tein pilates-vatsoja pitkästä aikaan... en varmaan pariin kuukauteen oo tehny. Ja jostain syystä mun vatsalihakset on kehittyny huomattavasti sinä aikana:D Pystyin tekeen "teaserit" jalat suorinaSmilies


kommentit

28.07.07 klo: 23:32


Kerronpa teille mun olkapäästä.
Moni varmasti ajattelee että miten mä pystyn tehä kaikkee muuta ku olla töissä.
Vuonna 2002 loukkaisn olkapääni nukkuessa, tai heräillessä, miten vaan. Olkapää oli jääny sängyn laidan väliin kun käännyin. Ilmeisesti nivelsiteet venähtivät siinä, nivel löystyi, mistä aiheutui luuston ja lihaksiston epäsymmetriaa hartia- ja yläselän seudulla. Sen näkee mm. solis- ja lapaluun "törrötyksestä" oikealla puolella. Olkapää ja koko käsivarsi oli silloin TOSI kipeä pari päivää, mutta unohtui sitten.
Keväällä 2003 kävin lääkärissä olkapääkipujen takia, solisluu rönkattiin, mutta mitään epätavallista ei näkynyt. Parin päivän sairasloma, ja käsi oli taas kunnossa. Tuohon aikaan en ollut vielä edes töissä, vaan koulutuksessa.
Sen jälkeen kun pääsin töihin, olen ollut olkapääkivun takia muutamien viikkojen sairaslomilla n. puolen vuoden välein. Erilaisia diagnooseja kertyi mm. yli liikuva nivel, hermo puristuksissa solisluun ja rintalihaksen välissä, kireät lihakset jne.
Kunnes keväällä 2007 sairaslomat ei enää riittäneen, töissä oli stressiä, enkä kehdannut olla pois, koska työkaverit olisivat tuominneet ja ristiin naulinneet mut heti. Tai leimanneet feikiksi, sillä eihän mun kipu näkyny, ei vuotanu verta eikä ollu kipsissä. Niinpä heittäydyin marttyyriksi ja kestin kivun kipulääkkeillä, lihasrentoututtajilla ja fysioterapialla, kesälomaan asti. Viimeisen viikon itkin joka aamu kun piti töihin, olin töissä vihanen ja masentunu, otin töitä missä sain olla erillään muista, enkä puhunut kellekään. Ajattelin vain että kohta on loma, ja sitten käsi paranee ja kaikki on taas hyvin.
Ensimmäinen lomavikko meni parannellessa, enkä rasittanu olkapäätäni mitenkään, mutta en edelleenkään pystynyt nukkumaan oikealla kyljelläni. En ollut lähes vuoteen nukkunut oikealla kyljelläni kipujen takia. Toinen lomaviikko meni jo paremmin, ja kun loma loppui kipu oli poissa ja olin innoissani palaamassa töihin. Kestin yhden illan ja olkapää oli taas samassa kunnossa kuin mitä se oli lomalle lähtiessäni. Kävin työterveyslääkärin puheilla ja sain sairaslomaa 2 viikkoa, sekä lähetteen fysioterapeutille. Ensimmäisen sairaslomaviikon olkapää oli kipeä, mutta toisella viikolla se oli jo parempi ja maanantaiaamuna töihin mennessä se oli jo täysin kivuton. Kestin ilman särkylääkettä ensimmäiseen kahvitaukoon asti. Loppupäivä meni hammasta purressa ja särkylääkkeiden voimin. Lisää sairaslomaa. Päivä töissä ja taas lisää sairaslomaa... Näin jatkui kuukausi.
Fysiterapeutin kauta pääsin erikoislääkärille, joka sanoi että on nähny samaa vikaa ihmisillä ennenkin, tosi he ovat olleet kaksi kertaa niin vanhoja. Sain kortisoni piikin solisluun niveleen. Sain myös käskyn otattaa uudet röntgenkuvat molemmista olkapäistä. Meni pari viikkoa ja käsi oli taas kivuton. Fysioterapia jatkui ja sain treniohjeet. Treenasin, ensimmäisen kerran jälkeen käsi kipeytyi, mutta kerta kerran jälkeen meni paremmin. Tässä vaiheessa mulla oli itselläni toiveena vielä päästä takaisin töihin, enkä kiinnittänyt hirveästi huomiota siihen, mitä olin tehnyt ennen kuin kivut tulivat. Toisen kerran erikoislääkärille, käsi oli taas kipeä. Uudet röntgenkuvat olivat mukana, mutta lääkäri luki vain röntgenlääkärin lausunnon jonka mukaan mitään vikaa ei ollut, ei edes katsonut kuvia. Tässä välissä pitänee sanoa että kipua oli kahdenlaista, toinen tuntuu pistävänä olkapäässä ja toinen solisluun alapuolella. Kortisoni piikki oli poistanut kivun solisluusta, mutta kun sitä painoi siihen sattui vieläkin. Lääkäri epäili että nivel olisi kulunut ja siksi kipeä. Erikoislääkäri pisti puudutuspiikin olkapäähän nähdäkseen oliko solisluussa säteilykipua. Se puudutuspiikki on pahin mitä mulle on koskaan tehty. Koko käsivarsi peukaloa myöten oli niin kipeä koko loppu päivän, että en pystynyt edes ajatella selkeästi. Eli sen piikin jälkeen lääkärin vastaanoton tapahtumat eivät ole jääneet mieleen. Sen tiedän että sain toisenkin kortisoni piikin solisluun niveleen, laskun ja lisää sairaslomaa. Ja että lääkäri sanoi minulle: "harvinaiset sairaudet ovat harvinaisia". En tiiä mitä hän sillä tarkoitti, mutta musta tuntui ja tuntuu edelleenkin että hän ajatteli mun feikkaavan koko kivun. Lisää sairaslomaa... päivä jopa toinenkin kipulääkkeiden vaikutuksen alaisena töissä ja taas sairaslomaa.
Nyt olen ollut sairaslomalla yhteensä 10 viikkoa. En enää usko palaavani entiseen työhöni.

Mitä sitten teen työkseni joka on niin rasittavaa ettei sitä muka voi tehdä?
Nostan käden suoraan eteenpäin, nostan aineksia pöydältä ja laitan ne edessäni olevaan kippoon. Toistan sen 5 kertaa ja yksi salaattiannos on valmis. Salaateja tehdään päivässä 1000-2000 kpl. 5 päivänä viikossa. Se on siis 5000-10 000 nostoa ja ojennusta päivässä. Lisäksi salaatit pannaan laatikoihin, jotka pinotaan toisetensa päälle. TAI vaihtoedhtoisesti nostan 5-20 kg painoisia laatikoita vyötärön korkeudella olevalle pöydälle, sieltä vihannes kerrallaan leikkuu pöydälle, perataan ja pannaan leikkuriin. Esimerkkinä jäävuorisalaattia, jota tehdään keskimäärin 500kg valmista tuotetta päivässä. Yksi laatikko painaa 5 kg. Jokaisessa laatikossa on 12-15 salaattia. Jokaiseen salaatti-kerään tehdään 2-4 viiltoa. Hävikki on n. 25%, hyvänä päivänä. 625 kiloa perkaamatonta salaattia. 125 laatikkoa, 1500 salaatti-kerää, 3000-6000 viiltoa, + 1500 liikettä kerän nostamiseen pöydälle = 4500-7500 huonoa liikettä päivässä. Ja se on pelkkä jäävuorisalaatti, kun on kaalia ja kiinankaaliakin yhteensä saman verran. TAI voit olla pussittajana ja ja pakkaat kaiken tuon ja paljon muuta 1. 2,5 tai 5 kilon pussihein. Päivässä kun on 1000-2000 kiloa! Jokaista pussia varten tehdään kaksi huonoa liikettä, ja pussit painavat huomattavasti enemmän kuin pelkkä yksin jäävuorisalaatti ja kourallinen salaattiaineksia.
Mistä sitten käsi kipeytyy? Autolla ajosta, vaihteet ja ohjaaminen. Paidan pukemisesta, käsi pitää nostaa ylös. Hiusten harjaamisesta ja pesusta. Nyt onneks on rastat niin ei tarvi pestä niin usein eikä harjata. En voi nostaa mitään tiskikaapista. En mitään missä olkapään nivel liikkuu. En taaskaan pysty nukkua oikealla kyljelläni. Nauraminen sattuu todella paljon. Siihen en keksi selitystä.
Kaikkea muuta pystyn tehä. Ei mitään ongelmaa.
2 viikon päästä menen taas erille erikoislääkärille, toivottavasti siellä selviää lopullisesti mikä on vikana. En mä mitään täysparannusta oota tai toivo, mutta olis vaan kiva tietää, ja olis sit jotain mitä ihmisille selittää ku ne kyselee ja epäilee...


kommentit

23.07.07 klo: 16:55


Mulla on outu pakkomielle keittiön siisteydestä!
Muuten kämppä saa olla miten sekanen tahansa, mutta keittiön on oltava siisti.
Muuten ahistaa!


kommentit

23.07.07 klo: 14:33


KIVA!
Menin Sportikselle treenaan, niin kolmannella laitteella tuntu polvessa sellanen kiva lämmin kuumotus, ja sen jälkeen polvella ei tehny enää mitään!!!
Ja ku mä nimenomaan käyn siellä vahvistaakseni sitä polvea!!!


kommentit

20.07.07 klo: 22:03


Huomenna on luokkakokous enkä mä tiiä mitä panisin päälleni.
Tai tiiän mitä mieluiten panisin päälleni, mutta ku en tiiä mitä muut panee... Siis mikä on yleinen linja. Siitä olisin kyllä toivonu jonkulaista ohjeistusta...


kommentit

19.07.07 klo: 15:51


Helvetin matalapaine särkee mun päätä!!!


kommentit

18.07.07 klo: 14:08


Mulla on ikävä Helsinkiä. Sen tunnelmaa ja katuja. Ja kadun vieressä olevia korkeita vahoja kerrostaloja, ja vanhoja puita. Ja puistoja. Ja kauppoja ja puoteja. Ravintoloita.
Mä vihdyin ja viihtysin siellä niin hyvin.


kommentit

17.07.07 klo: 00:52


Käytiin sitten eilen kattomassa se Metallica. Oli ihan hyvä, mutta harmillisesti meillä oli istumapaikat ja siellä en sit kehannu riehua ihan niin paljo ku olisin halunnu. Siellä oli paljo konservatiiveja. T:llä oli kurkku kipee niin se ei voinu huutaa. Mut seki on konservatiivi. Paljo hevareita oli.
HIM oli jees, ei Ville paljoo esiintymiseen panostanu, mut ku lukee minkä laista vastaan ottoa ne on mualla euroopassa saanu, niin en ihmettele. Joku jopa täälläki keskareita heilutteli, eturivissä.
T on edelleen kipee. Äsken annoin sille Panadol Compin, ja nyt se on seonnu. Se ei oo tottunu kofeiiniin, kaikkihan tietää mitä siitä sitte seuraa... Voi että mä lovestan sitä :) Nyt se alkaa paistaan pihvejä, kello 00:46. Vartti sitte se oli ihan hajalla. Sillä on siis kurkku kipee ja kuumetta.
Me kuunnellaan jotain 80-luvun poppia.

Dream Theateriin on vielä aikaa... Sinnekki meillä on istumapaikat. Onneks on K mukana, se ei oo niin konservatiivinen ku nuo D:t joita mukaan tulee 3...
Hitto, nyt muaki alko yskittään!!!
Mä olisin halunnu mennä kattoon sen uuden Tarantino elokuvan, mut T ei. Ehkä sitä pelottaa ku se on kauhua...

Nyt mun pitää mennä auttamaan ruoan laitoissa...


Ta taa...


kommentit

seuraava


td