29. syyskuuta 2020


Glassprisoner


Muuta


Vieraskirja


Nimi:

Viesti:Firefox 2

Sivuilla vieraita 14.2.2007 lähtien 2448Mulla on 5 Cynops ensicauda ensicaudaa.

Kolme naarasta; Poochie, Skinner ja pikkuinen Reyes, sekä kaksi urosta Dogget ja Krycek.

Poikasia on tällä hetkellä 17 (11.7.2007) maavaiheessa ja kaksi vielä vedessä elävää. Jos joku haluaa poikasia niin laittakaa viestiä ja yhteystiedot sähköpostilla annina.p@multi.fi


Harrastus alko siitä ku ostin äidilleni äitienpäivälahjaks kaks tuliliskoa Itchyn ja Scratchyn. Itchy kuoli jonkinlaiseen vesipöhöön, eli veti vaan ilmaa sisäänsä eikä enää osannut puhaltaa sitä ulos.

Scratchy taas karkas ja kuoli kuivuuteen.

Poochie ostettiin siis Scratchylle kaveriksi, ja kun Scratchy lähti, kaveriksi tuli Skinner. Samalla sain hyvin vaihdettua liskojen nimet toisen lempi TV-sarjani hahmojen nimisiksi. Samalla siirsin elukat isompaan terraarioon.

Sitten tuli mieleen että olis kiva saada poikasia ja eläinkaupasta tuli mukaan Krycek. Ei tullut poikasia, uros oli vielä liian nuori. Aikani odottelin ja sitten hain Doggetin. Ja johan alkoi tapahtua. Mutta ei vieläkään munia.

Tutkin sitten muutamia kirjoja ja keskustelupalstoja ja jossain sitten sanottiin että kun laskee veden lämpötilaa tai tekee muita suuria muutoksia esim. valaistukseen niin sen pitäis sysätä muniminen ja parittelu käyntiin. Laskin veden lämpötilaa 20 asteesta n. 8:aan asteeseen ja niin ne sitten munivat.

Joku päivä sitten kävin taas eläinkaupassa ja näin siellä Rayesin. Se oli laiha, melkein olemation ja sen luut paistoivat nahanläpi. Kävi sääliksi pientä yksinäistä liskoa joka asui pienessä lasikopissa mulkosilmäkalojen ja sammakoiden kanssa, vesi oli sameaa ja likaista. Nyt Rayes on jo paremmassa kunnossa ja se on muutenkin kasvanut pituutta.
Cynops ensicauda ensicauda-poikanen
td