Press Quotes and Reviews

"Kaikki instrumentit pelaavat hyvin yhteen. Charlotta Kerbsin vokaaliosuudet tuovat pakettiin mukavasti lisäväriä. Ainakin minun korviini Charlottan laulu muistuttaa hieman Sleater-Kinneyn jumalattarista, mikä ei ole lainkaan paha asia. Toivottavasti tulevaisuudessa neitokainen pääsee enemmän ääneen ja laulamaan kokonaisiakin kappaleita."
-Tuomas Tiainen, desibeli.net 9.3.2007

"Melankoli, lugnare tempo och en ballad. Tumbling Dice släpper sin nya EP med dessa ingredienser. Melankolin och ångesten fanns redan förut, men det lugnare tempot är en nyhet - likaså balladen.".
-Robin Sjöstrand, Jakobstads Tidning 17.12.2006

"Jakobstadsbandet The Tumbling Dice har nyligen satt i gång arbetet med sin tredje EP-platta. Med idoler som Motörhead, The Hellacopters och Stooges har bandet utvecklat sin egen speciella stil."
-Minna Palenius , Jakobstads Tidning 13.3.2006
Read the whole article here

"Jakobstadsbördiga bandet The Tumbling Dice hade demorelease för någon vecka sen. Bandet har sedan tidigare gjort sig känt som ett band som inspireras av The Hellacopters, och Russian Roulette är inget undantag. Det är fortfarande den snabba rocken som gäller. Demon är en fyraspårig EP som slår bandets tidigare insatser i inspelningsväg och det är inte länge innan bandet har nått den nivån att de kan ge sig ut på skivbolagsjakt. Efter att ha lyssnat på plattan ett antal gånger får man ge beröm för låtmaterialet. Alla fyra låtar är riktigt bra och det krävs inte många genomlyssningar för att man ska kunna sjunga med, såsom krävs av den musikstil som bandet kör med. Vokalisten Jonathan Isaksson, som tidigare haft en lite för snäll röst, börjar mer och mer växa in i rollen som sångare i ett rockband. Mixningen kunde ge mer utrymme för hans röst, ibland slukas den nästan av instrumenten. Kompet är även det bra, med variation i både trummorna och basgångarna. Trummisen Simon Grundvall har ett par oförklarliga partier där hans bastrummor går på i ett tempo som inte alls hör hemma i låtarna, men klarar i övrigt att variera sig så att kompet inte blir för enformigt. The Tumbling Dice är på väg mot en egen stil i en genre där det är svårt att variera, men än har de ett antal steg kvar. Framtiden får utvisa om de klarar av att ta dem."
-Robin Sjöstrand, Jakobstads Tidning 15.1.2005

"Vaikutteensa alan parhaimmilta imenyt The Tumbling Dice roiskii sitä toimintaa sisältävää rock´n´rollia. Soitto kärsii pienoisesta vauhtisokeudesta ja biisit lipsuvat välillä melkoiseksi peruspuutavaran höyläämiseksi. Osansa tähän voi olla soolokitaristin tiluttelun tarpeella, mikä tietysti osaltaan toimiikin. Liika on kuitenkin aina liikaa. Energiaa, räkää ja tyylitajua on siunaantunut porukkaan kiitettävästi eli vielä päällä olevat lastentaudit parantuvat varmasti jo yksistään ajan myötä."
-Demoefekti, Soundi 1/2004

"Det finns trådar att dra i, som bandet självt kanske inte ens lagt märke till. Bland de mörka tonerna, röjet, frustrationen, aggressiviteten, klichérna, den råa sången och de evinnerliga trumfillsen finns en äkta rockfeeling som dessutom är deras helt egna. Speciellt i det mörka och udda sista spåret Welcome skymtar ett unikt sound, som lockar till att lyssna mera."
-Daniel Ainasoja, Jakobstads Tidning 25.10.2003
Read the whole article and review

"...Denna fyraspårs-EP rockar också i sin helhet, från Salvation Streets inledande gitarriff till Welcomes avslutande rundgång... Det är en EP med stabilt rockande, men jag saknar inslag som gör att The Tumbling Dice skiljer sig från den stora massan i den röjiga rockgenren."
-Patrik Back, Vasabladet 18.10.2003

"Parasta yhtyeessä on kitaristien loistava yhteistyö ja tyylitaju. Kappaleet vyöryvät todella komeasti eteenpäin."
-Matti Tikka, Pietarsaaren Sanomat 27.6.2003

"Lördagen inleddes med Jeppisbandet Tumbling Dice, som gjorde en riktigt bra insats trots den fåtaliga publiken."
-Robin Sjöstrand, Jakobstads Tidning 15.4.2002

"Tumbling Dice soittaa kovaäänistä rock'n rollia Hellacoptersin ja Backyard Babiesin malliin."
-Matti Tikka, Pietarsaaren Sanomat 4.7.2001

"Hamnkontoret. Detta kultställe för rock- och popband i Jakobstadsnejden. Genom åren har förhoppningar ställts och drömmar krossats. Nu lever Tumbling Dice på drömmen att slå igenom."
-Anders Eklund, Jakobstads Tidning 1.7.2001

"Tumbling Dice bjöd på vad jag uppfattade som eget material och några av Hellacopters nyare låtar. Även Motörheads Killed by death jammade de med ingen mindre än Jeppis egen Lemmy, Marko från Terrorwheel, som gästartist."
-Daniel Ainasoja, Jakobstads Tidning 27.5.2001

The Tumbling Dice 2007 - Design by Andreas Strömsnäs