KELOISTA soveltuvimpia ovat hyrräkelat. Siimakapasiteettia tulisi olla > n. 300 m 0.40 mm. Perinteisellä Ambassadeurilla pääset ainakin alkuun, mutta voit saada isomman hyrrän hiukan halvemmalla, jos se ei ole merkkihyrrä. Muista hankkiessasi varmistaa, että hyrrässä on siimanohjain, jolloin vältyt monelta mieliharmilta. 

 
VAVAT-mitä lyhyempi sen helpompi käsitellä. Itse käytän eniten 1.8-2.1 m:n pituisia. Vapa ei saa olla "lepsu", mutta sen pitää silti joustaa hiukan . Tavarataloistakin voi saada ihan käypiä vapoja .

© Sören Kronman 1998

 
VIEHEET JA PAINOSYVÄÄJÄT - Lohta on miltei mahdoton saada ottamaan vaappuun (lohijoilla ne ovat ehdottomia) merellä, Apex ehkä poikkeus . Lohi siis tykkää vain vetopelleistä  pääasiassa vihreän ja keltaisen eri sävyillä teipattuna tai maalattuna. Painoa tarvitaan vetopellin eteen, koska se ei ole tavanomainen lusikka, vaan erittäin kevyt, ohut ja herkkäliikkeinen

Saatavilla on koko joukko erilaisia painosyvääjiä säädettävistä sivulle vetäviin. Itse olen käyttänyt  mm. Kuusamon 12 g:n painoista syvääjää (kuvassa punaisen värinen malli), jossa syvääjän uintisyvyyden saa säädettyä 1-4 m:n syvyyteen. Myös muita Kuusamon malleja (33, 70 ja 90 g ) olen käyttänyt. 

Moni käyttää amerikkaista Dipsy Diveria, siitä on saaatavissa sekä pikku että iso malli. Aiheuttaa kuulemma pyörteen taakseen, joka voi houkutella lohen iskuun. Yleensä syvääjien värilläkin voi olla houkutusvaikutus. 

Syvääjän ja vetopellin välille tarvitaan 1 m:n pituinen siimanpätkä. Voit tietysti käyttää myös virvelinsiimaan kiinnitettäviä pikapainoja esim. Kuusamo, jolloin vältyt perukesiiman käytöltä. Kiinnität vain painon siimaan 1-2 m ennen peltiä.

Suosittelen peltejä: Ismo Qwack Magnum (kuva!  kelt- vihr-valk), Ismo Qwack (sama väri) ja Purelure Iron Horn ( kulta-vihreä teipattuna).

< EDELLINEN                   SEURAAVA>