Preliminärt program och hålltider för

STUDIERESAN

den 24 – 25 april

Lördag

06:00 Start från Jakobstad, uppsamling av resenärerna fram till Närpes

08:00 Avfärd från Närpes, destination Oitti med avbrott för lunch på lämpligt ställe.

13:00 Ankomst Oitti, presentation av vaxsmälteriet och tillverkning av vaxkakor, möjlighet till inköp av biodlingsmaterial och jag tror visst, att de menar bjuda på kaffe ?

15:00 Besök vid Honungsparadiset, Finlands största biodlare med över 1000 samhällen, säljer även Honey – styroxkupor.

17:00 Besök hos Göran Furu i Gammelby, ca 100 samhällen som han har placerade på flyttbara flak som kan dras efter traktor, Göran är bördig från Småbönders i Terjärv.

Alternativet är att besöka Bjarne och Mia Bruce i Liljendal som har ca 300 bisamhällen i bipaviljonger. Mia är ordförande i Finlands Biodlarförening.

20:00 Ankomst till Sokos hotell Vanda i Dickursby, där vi äter middag och övernattar, här finns även möjlighet till en svängom eftersom hotellet har en dansrestaurang.

De olika tidsangivelserna är än så länge bara baserad på uppskattning, det är möjligt att vi måste starta en timme tidigare för att kunna hålla tidtabellen men deltagarna får information i god tid för vad som gäller.

Söndag

09:00 Avfärd från hotellet, efter en stadig frukost.

10:00 Ankomst till Finlands Biodlarförenings BISTUGA i Västankvarn ( Ingå ). Biodlarföreningens bistuga finns inrymd i skolans gamla ladugård, stugan står till medlemmarnas förfogande och innehåller bl.a. utrustning för slungning av honung. I skolans varma utrymmen får vi sedan lite information om vad man håller på med i nylänningarnas förening, vi hoppas även få Lauri Ruottinen från Finlands Biodlares Förbund r.f. att möta upp och redogöra för förbudets arbete och vad som är på gång. Kaffe ?

13:30 Besök hos Hilkka och Jyrki Parikka i Pusula, större biodlare och förpackare som talar svenska.

17:00 Vi besöker Honungskoncernen och får information om deras verksamhet m.m. Här kan man ju även fylla på förrådet av biförnödenheter. Efter detta besök är det dags för middag före hemresan.

 

Senaste anmälningsdag är måndagen den 12.4.1999

Inkvartering i dubbelrum kostar 190 mk / person och sedan tillkommer endast kostnaden för mat och dryck enligt var och ens tycke och smak.

Resekostnaden betalas med projektmedel !

KOM MED ! ( för närvarande finns 26 anmälda )

Jan-Erik Rimell tel: 822 2333 har slutat med biodling och säljer bort ett antal kupor och tillbehör ( inga bin )

 

Copyright© 1999 Svenska Österbottens Biodlare r.f.