Påminnelse

Bifogat finns inbjudan till kursen om HONUNGENS KVALITET. Obs senaste anmälningsdag och kursplatsen vid Korsholms medborgarinstitut i Smedsby ( Kulturhuset ). Den som redan anmält om sitt deltagande till mig behöver inte bekymra sig vidare, anmälningarna har redan vidarebefordrats. Ytterligare anmälningar görs direkt till institutets kansli. Per den 29.3.99 finns minst 21 personer anmälda till denna kurs.

Drottningodling i praktiken

Just nu finns 13 personer anmälda och den som har för avsikt att komma med bör anmäla om sitt intresse före den sista maj. Vi kommer att träffas till det första kurstillfället omkring den 10 juni och då gå igenom uppläggningen av kursen, behövligt material för drottningodling m.m.

Nybörjarkursen

Här kan alla hjälpa till och sparka på för att få nya biodlare. Den som visar det minsta intresse för biodling borde ju påverkas och övertalas för att komma till skott, kan Du samtidigt lova personen hjälp och rådgivning för att denna skall komma igång så kanske blir vi några biodlare till. Nybörjarkursen har just nu 6 st anmälda deltagare och är planerad att starta i mitten av maj.

Sommarträffen

Blir den 25 juli på Mickelsöarna, bindande anmälan bör ske senast 7 dagar före denna dag för att underlätta arrangemanget och ordnande av båttransport.

Studieresan

Se baksidan på inbjudan till kurs om honungens kvalitet.

Honungsblomma

Faselia utsäde bjuds ut på telefon: kvällstid 019 – 347 232

Grobarhet 82 %, utsädesmängd 20 – 30 kg / ha, pris 10 kg = 150 mk

Närmare uppgifter om säljaren finns inte.

 

Copyright© 1999 Svenska Österbottens Biodlare r.f.