Medlemsinformation 1-2000

Ett nytt biår har påbörjats, med en nyvald styrelse och förhoppningsvis med många nya idéer från biodlarna, för föreningens verksamheten och biodlingens framtid.

Men mera därom i nästa information som kommer vecka 14 med bl.a. kallelsen till vårmötet den 16 april. Just nu försöker vi anordna någon form av regionala biträffar ( byamöten ). Projektet Biodling i Österbotten avslutades ju den 31.01.2000 och nu gäller det att vi föreningsmedlemmar håller fyr under pannan, om vi skall kunna bibehålla en aktiv biodlarförening.

De planerade biträffarna kommer att vara helt informella och tanken är att biodlarna skall sammankomma över en kopp kaffe och ventilera biodlingen, både problemen, erfarenheter, bisjukdomar, honung och pris, marknadsföring, förnödenhetsinköp eller vad som just då kan vara dagsaktuellt.

Det är väl ingalunda bara vi "veteraner" inom biodlingen som behöver träffas. Ännu värdefullare borde det vara för nyetablerade biodlare eller de som planerar att börja med biodling, att skapa kontakter bland likasinnade och förhoppningsvis få tips och idéer inför fortsättningen.

Det är nu inte meningen att försöka styra valet av ämne för de olika träffarna, men för att nu ha något konkret att börja ifrån, listas några punkter här nedan som förslag till diskussionsämne:

Första rundan av "byamöten" hålls enligt tidpunkt och plats som nedan. Varje möte kan sen utforma ett eget tidsschema för fortsättningen.

7 mars kl. 19.00 på motell Polaris i Edsevö. Anders Nyman är mötesvärd. 25 mk/person, kaffe ingår.

8 mars kl. 19.15 på Korsholms Medborgarinstitut i Smedsby. Tomas Regnell är mötesvärd. (Hyra för mötesutrymmet till 21.30 = 100mk) inget kaffetvång.

14 mars kl. 19.00 på City Café i Vörå. Gustav Lundström är mötesvärd. 20 mk/person, kaffe ingår.

14 mars kl. 19.00 på Pörtteborg (Neste) i Pörtom. Christian Storm är mötesvärd. Kostnad mk/person?

Hälsningar Håkan