27.12.1999

Svenska Österbottens Biodlare r.f.

Recept

PUHS HONUNGSKAKA

350 g honung

2 dl farinsocker

80 gr smör

2 ägg

Rivet skal av en citron

1 tsk kanel

1 tsk ingefära

1 dl russin

1/2 tsk hjorthornssalt

5 1/2 dl vetemjöl

1 dl skalad mandel

Smält 350 g honung i vattenbad och låt den svalna till samma temperatur som i bikupan. Rör honung, socker och smör pösigt. Rör ner ägg, kryddor, citronskal, russin, hjorthornssalt och vetemjöl. Smörj en form och pudra den med skorpmjöl. Bred ut smeten i formen och lägg på mandel. Grädda ca 50 min i 175° ugnsvärme. Prova med sticka som ska komma ur kakan torr.

Källa SBR-s årskalender 1992

Copyright© 1999 Svenska Österbottens Biodlare r.f.

Webmaster