27.12.1999

Svenska Österbottens Biodlare r.f.

Recept

MANDEL OCH HONUNGSPAJ

(6-8 personer)

Deg:

2 ¼ dl vetemjöl

¾ dl socker

¾ tsk bakpulver

60 g smör 1 litet ägg

½ msk vatten

Fyllning:

1 dl socker

75 gr smör

½ dl honung

2 msk vispgrädde

150 gr mandelspån

Beredning:

Blanda samman mjöl, socker och bakpulver till

degen, gärna i matberedare. Tillsätt ägg och vatten och skiva ner smöret. Hacka snabbt samman till en deg. Förvara kallt i minst 30 minuter. Kavla/tryck ut degen i en pajform och förgrädda mitt i ugnen, 200° i ca 10 minuter. Blanda samman socker, smör, honung och vispgrädde till fyllningen i en kastrull. Låt koka samman något på svag värme. Rör ner mandelspånen och bred smeten över pajbottnen. Grädda mitt i ugnen 20-30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun.

Låt svalna.

Källa: urklipp

Copyright© 1999 Svenska Österbottens Biodlare r.f.

Webmaster