27.12.1999

Svenska Österbottens Biodlare r.f.

Recept

ASIATISK FLÄSKFILÉ

(4 personer)

Förbered och marinera dagen innan. så är en stor del av jobbet gjort och det återstår bara att grilla och göra såsen.

400-500 g fläskfilé

½ dl sesamfrön

Marinad:

2 msk honung

2 msk kinesisk soja

2 vitlöksklyftor

Sås:

¾ dl kinesisk soja

1 msk vitvinsvinäger

2 msk honung

2 msk brun farin

2 vitlöksklyftor

3 msk jordnötssmör

1 tsk ostronsås

Till serveringen:

asiatiska äggnudlar

Beredning:

Blanda samman honung och soja till marinaden, pressa i vitlöken. Lägg i fläskfilén och låt stå över natten, vänd gärna någon gång under tiden.

Blanda samman alla ingredienserna till såsen i en kastrull och värm på svag värme under omrörning. Låt svalna.

Rosta sesamfröna på braspanna i 275° ca 5 minuter. Passa noga så att de inte bränns.

Stek eller grilla köttet och skär upp och servera det genast garnerat med sesamfrön. Servera tillsammans med såsen och nykokta äggnudlar, en fräsch sallad är också gott till.

Källa. Urklipp

Copyright© 1999 Svenska Österbottens Biodlare r.f.

Webmaster