27.12.1999

Svenska Österbottens Biodlare r.f.

Recept

BRÄSERAT ANKBRÖST I HONUNGS OCH APELSINSÅS

(4 personer)

2 ankbröst

Marinad:

½ dl olivolja

2 msk vitvinsvinäger

½ tsk timjan

3 msk honung

2 lagerblad

1 morot

1 tsk salt

Sås:

2 msk honung

1 dl köttbuljong

1 – 2 vitlöksklyftor

1 msk timjan

½ dl koncentrerad apelsinjuice

1½ msk vetemjöl

1 dl torrt vitt vin

2 dl mellangrädde

1-2 krm svartpeppar

Beredning: Blanda samman alla ingredienserna till marinaden. Skala och skiva moroten och lägg i skivorna tillsammans med ankbrösten. Låt marinera minst 3 timmar, helst över natt.

Lägg ankbröst och marinad i en ugnsfast form och bräsera i 225° ca 20 minuter. Pröva med provsticka, köttsaften ska vara klar och inte röd.

Blanda samman alla ingredienserna till såsen i en kastrull förutom vinet, grädden och svartpeppar. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt vin, grädde och smaka av med svartpeppar. Servera tillsammans med potatis eller ris och lättkokta grönsaker.

Källa: urklipp

Copyright© 1999 Svenska Österbottens Biodlare r.f.

Webmaster