27.12.1999

Svenska Österbottens Biodlare r.f.

Recept

CHOKLADPARFAIT MED APELSINSÅS

(4-6 personer)

150 g mörk blockchoklad

4 dl vispgrädde

4 äggulor

2 msk socker

1 msk honung, gärna apelsinbloms-

4 dl färskpressad apelsinsaft eller apelsinjuice

2 msk honung

I msk arrowrotmjöl eventuellt 1 msk apelsinlikör

Till garnering:

1 apelsin skuren i skinnfria klyftor

Beredning:

Smält 100 g blockchoklad i vattenbad. Hacka resten av chokladen. Vispa grädden i en bunke och vispa äggulor och socker poröst i en annan bunke.

Blanda ner den smälta chokladen och honungen i äggulesmeten, vänd ner grädden och den hackade chokladen. Ställ in i frysen - helst över natt. Koka upp apelsinsaften och honungen till såsen. Rör ner arrowrotmjölet utrört i lite vatten och låt allt bara precis koka upp. Låt såsen kallna och smaksätt eventuellt med likör. Garnera chokladparfaiten med skinnfria apelsinklyftor före serveringen.

Källa: urklipp

Copyright© 1999 Svenska Österbottens Biodlare r.f.

Webmaster