21.12.1999

Svenska Österbottens Biodlare r.f.

Recept

Pannkakstårta à la Suzette

4 – 6 portioner

2 dl honung

1 dl russin

skal och saft från 1 citron

½ tsk malen ingefära

1 tsk kanel

Pannkakssmet:

4 ägg

4 dl vetemjöl

4 dl mjölk

3 – 4 dl vatten

½ tsk salt

Garnering: hackade nötter

Blanda honung, russin, skal och saft från citronen, ingefära och kanel i en kastrull.

Låt koka i ca 5 minuter.

Blanda ingredienserna till pannkakssmeten. Grädda tunna pannkakor. Varva dem på fat med fyllning mellan varje eller varannan lagg. Bred det sista av fyllningen på den översta pannkakan och strö över hackade nötter. Servera vispad grädde till.

Källa: SBRs årskalender 1992

Copyright© 1999 Svenska Österbottens Biodlare r.f.

Webmaster