Flaskpost funnen - Barnfamilj splittras:

Trillingarna Pöppson - Fia, Kia, och Paderumpalak - på platsen där flaskposten upphittades. Kia grät när bilden togs och Paderumpalak minns inte längre vem han är.

Onsdag morgon var familjen Pöppson på väg ner till stranden för att fira sin enda gemensamma lediga dag. Det dröjde dock inte länge innan den förstfödde Fia, kom springande från bränningarna med ett avlångt halvljummet föremål i handen. Fadern undersökte föremålet som visade sig vara en flaskpost. Barnen var överförtjusta, kanske var det en av de många flaskposter som Pippi Långstrumps far skickade när han satt fången i Porrto Pilose? Snart utbyttes dock spänningen i ren och skär äcklan när fadern högt läste upp det illa medfarna brevet.

Översatt lyder texten ungefär: "Hejsan! Jag vill gå i säng med dig. Jag är så atletisk och har horn. Jag kan inte få upp den. Säkert! PS: Jag kan inte titta."

Brevet är undertecknat Bill, vilket förstås kunde vara vilken Bill som helst, men far Pöppson är övertygad om att avsändaren är just megamiljardären själv, Bill Gates.
"Jag ser ingen annan utväg än att skilja mig från min fru samt döda Fia och Kia.", säger far Pöppson med gråten i halsen. "Med en yxa.", tilläger han sorgset.

När brevet lästes upp bröt modern samman och knuffade med ett tjut Paderumpalak, 3 år,  i havet där han fördes bort av Flipper och hamnade på ett örlogsfartyg fyllt av snuskhumrar och porrkräftor vid namn Klamydia II där han fungerade som kaptenens stjärtgosse i tolv långa år.

Gates har inte helt förnekat händelsen men försvarar sig genom att skjuta vilt omkring sig.