- Jag vill berätta om verklighetsbakgrunden
i pojkboksäventyren,
förklarar K-G Olin
sitt författarskap

Med åren har K-G Olins berättande resulterat i sjutton populärhistoriska böcker, av vilka alla utom fyra berättar om den finlandssvenska emigrationen.

Böckerna handlar om emigrantöden i Kalifornien, Oregon, Alaska, Klippiga bergen (Colorado, Montana och Utah), Nya Sverige-kolonin, Västindien, Sydamerika och Sydafrika.

"Ärans medalj" berättar om sex finländare - varav fem finlandssvenskar - som erhållit USA:s högsta militära utmärkelse.

"Grafton-affären" och "Tärningskast på liv och död" berättar om Finlands frihetskamp i början av 1900-talet. "Grafton-affären", som har blivit Olins bestseller, är nu inne på sin sjätte upplaga.

Boken ”Brännvinskriget” berättar om sprit, smuggling och samhällsförfall under Finlands förbudstid.

Underrättelseverksamhet, upprorsplaner och utopier under Finlands 1920- och 1930-tal är temat för den senaste boken Spionkriget.

Författaren K-G Olin har under ett tjugotal år verkat som journalist vid olika österbottniska tidningar. Han är numera författare på heltid och bosatt i Jakobstad.

Genom att klicka på bokpärmarna till vänster kan du läsa presentationer av böckerna. Några av dem har länkar till längre artiklar på svenska och engelska.

Det finns också möjlighet att beställa böckerna direkt från författaren. Om så önskas fås böckerna signerade. Böckerna levereras fraktfritt inom Finland.