Vi bor med våra golden i Jakobstad, en liten stad på västkusten. Alla våra hundar bor inne med oss och valparna får växa upp i hemmiljö.

Vi köpte vår första Golden Retriever 1980. Före det hade Carina hållit på med ridning och hästar sedan hon var 7 år. Carina hade egen häst och hon var även hästuppfödare. Vår första Golden var fantastisk, hon lärde oss och inspirerade oss fullständigt inom den här rasen.

Hunden hette Meliman Eldjina och hon blev lydnadschampion (FI LCH) redan när hon var 2,5 år. Hon var den första lydnadschampionen i Jakobstad, ja i hela Vasa Kenneldistrikt.

Vi gick båda uppfödarkursen 1982 och snabbt därefter fick vi vårt kennelnamn NOUDON. (Noudon är finska och betyder: apporteringens, apportens). Vår första valpkull föddes 1984. Vi är båda ringsekreterare och vi har båda NOU/NOME -överfunktionärskortet. (NOU/NOME = jaktanlagsprov/jaktprov för retrievers).  

Vi är båda aktiva inom hundföreningslivet. Carina är med i rasföreningen Golden Ring som rådgivare till nya uppfödare, valpförmedlare samt medlem i arbetsgruppen för goldenuppfödare. Hon sköter också om försäljning och postning av föreningens böcker, koppel och dummies. Carina är även Golden Rings mentaltestdomare och har gått C-funktionärskursen för MH-test. Jari är ordförande i Vasa Kenneldistrikt samt dess representant i Finska Kennelklubbens (FKK) fullmäktige.

Vi har fött upp 34 valpkullar med kennelnamnet Noudon. Våra valpar och våra valpägare har gett oss mycket glädje, och vi har haft mycket kontakter med dem. Vi har alltid varit av den åsikten att Golden är en "All round" hund; den bör och den kan vara både klok, flitig och även vacker. Många av våra uppfödningar är duktiga i praktisk jakt. Några av våra uppfödningar är även utställnings- , viltspårs-, eller lydnadschampioner.

Lynne och hälsan är det viktigaste. Därför är vi så glada att över 80% av våra uppfödningar är höftleds- och armbågsröntgade samt ögonlysta. Vi önskar att även våra kommande valpköpare har ett lika stort ansvar för rasen.

Uppfödarens vardag är blod, svett och tårar, men även mycket mycket glädje, tillfredställelse och fina kontakter.

Carina började sälja hund- och kattmat i liten skala 2003. Verksamheten har utvecklats till en fungerande, framgångsrik och uppskattad gårdsbutik här hemma, med flera matmärken och ett mångsidigt sortiment av tillbehör för hundar och katter.

Detta är en livstil :)

VÄLKOMNA ATT BESÖKA OSS!

Carina & Jari