Me asumme Pietarsaaressa, pikkukaupungissa länsirannikolla, kultaistemme kanssa. Kaikki koiramme asuvat sisällä meidän kanssamme ja pennut saavat kasvaa kotioloissa.

Ostimme ensimmäisen kultaisennoutajamme vuonna 1980. Sitä ennen oli Carina harrastanut hevosia 7-vuotiaasta asti. Carinalla oli oma hevonen ja hän oli jopa hevoskasvattajakin. Ensimmäinen kultaisemme oli fantastinen, se opetti ja inspiroi meitä täysin tähän rotuun. Koiran nimi oli Meliman Eldjina, ja siitä tuli FI TVA jo 2,5 vuotiaana. Se oli Pietarsaaren,  koko Vaasan kennelpiirin, ensimmäinen tottelevaisuusvalio!

Kävimme molemmat kasvattajakurssin vuonna 1982, ja pian sen jälkeen saimme kennelnimemme Noudon. Ensimmainen pentueemme syntyi 1984. Olemme molemmat kehäsihteereitä ja meillä on myös NOU/NOME -ylitoimitsijakortit. Olemme molemmat aktiivisesti mukana koirayhdistystoiminnassa. Carina on mukana Golden Ringin toiminnassa uusien kasvattajien neuvojana sekä pentuvälittäjänä ja kasvattajatyöryhmän jäsen. Hän on myös GR:n kultaistennoutajien luonnestestituomari ja suorittanut MH-testin C-toimitsijakurssin. Jari on Vaasan kennelpiirin puheenjohtaja sekä piirin edustaja Suomen Kennelliiton valtuustossa.

Olemme kasvattaneet 34 pentuetta kennelnimellä Noudon. Pennuistamme ja kasvattiemme omistajista on ollut meille paljon iloa, ja meillä on myös ollut monenlaista yhteydenpitoa. Olemme aina olleet sitä mieltä, että kultainennoutaja on "all round" -koira; sen pitää ja se voi olla viisas, ahkera ja myös kaunis. Monet kasvateistamme ovat reippaita käytännön metsällä, kasvateistamme muutama on myös muoto-, jälki- tai tottelevaisuusvalioita.

Luonne ja terveys ovat tärkeitä. Siksi olemmekin iloisia siitä, että kasvateistamme yli 80%:lla on lonkat ja kyynärpäät kuvattuja ja silmät tarkastettuja. Toivomme tietenkin, että tulevienkin kasvattiemme omistajat ovat yhtä vastuuntuntoisia.

Kasvattajan arki on mielestämme "verta, hikeä ja kyyneleitä", mutta myöskin paljon paljon iloa, tyydytystä ja kontakteja.

Vuonna 2003 Carina aloitti pienimuotoisesti koiran- ja kissanruoan myynnin. Toiminta on kehittynyt toimivaksi, menestyväksi ja arvostetuksi pihakaupaksi täällä kotonamme, kaupaksi jossa on useita erimerkkisiä ruokia ja monipuolinen valikoima koira- ja kissatarvikkeita.

Tämä on meille elämäntapa :)

TERVETULOA KÄYMÄÄN!

Carina & Jari