OBSERVERA!Namn:Robin 'Robyn' Carlsson
Födelsedag:12. juni 1979
Bor:i Stockholm, Sverige
Diskografi:Robyn Is Here (1995)
Robyn Is Here (US version, 1997)
Show Me Love (singel, 1997)
Ser upp till:Sin pappa, Aretha Franklin, Janet Jackson,
Brandy och Eartha James.

...är en svenskspråkig R'n'B sångerska på 18 år. Robyns stora genombrott kom efter en skolkonsert där hon sjöng. Med på konserten var också Legacy of Sound och efter föreställningen kom Meja fram till Robyn och frågade om hon kunde få hennes telefonnummer . Meja sa att hon skulle försöka ordna en provsjungning på skivbolag. Robyn hade inga stora förväntningar, men när Meja senare ringde henne och sa att hon hade lyckats, kändes det som i en dröm säger hon själv. Efter att ha besökt studion och provsjungit började Robyns karriär "på riktigt", alla var positivt överraskade och hon fick skivkontrakt hos BMG/Ariola.


Robyn sjunger R'n'B musik på ett kaxigt och tufft sätt. Enligt henne själv får hon sin inspiration från bl.a. den amerikanska soulen. Det märks tydligt att Robyn har en stark personlighet när man hör henne sjunga, och inte många är så starka som hon psyki skt, att vid 15-års ålder kunna spela in ett album, som blivit en hit såväl i Europa som i USA!


Den 12. juni 1979 föddes Robyn och fick namnet Robin Carlsson. Att hon ändrade sitt förnamn till Robyn förklarar hon i en radiointervju med Tomas Tengby i Sveriges Radio P3 "...det är både mer feminint och mer vuxet." Efter några år separerade Robyns förä ldrar och hon började skriva av sej sina känslor, dessa engelska texter var grunderna till hennes första album "Robyn Is Here". Numer har hon fortsatt att skriva på engelska, eftersom hon tycker det är ett mer rythmiskt språk än svenska. Robyn har gjort e tt undantag, hon skrev en låt som kom med i den svenska uttagningen till Eurovision Song Contest '97; "Du gör mej hel" framförd av Cajsa-Lisa Eijemyr.
Trots att Robyns föräldrar inte bor tillsammans har hon bra kontakt med dem båda. Hon har en yngre bror , Jac, och en liten syster, Effie. En fin gest, från en tjej som är tuff efersom hon vågar stå för vad hon tycker, var att tillägna sitt album "Rob yn Is Here" till halvsystern på sin pappas sida, Effie.
Gästbok - Guestbook
The Official Robyn Carlsson website
Robyn lyrics
Björn Joelsson's ROBYN sida
Artikel från Aftonbladet-PULS (9. augusti '96).
Filmsekvens från Grammisgalan '96 (ca. 6MB).
Artikel från Aftonbladet (13. februari '96).
Chat-log från Robyns chat på Aftonbladet (14. februari '96).
Sveriges bästa kvinnliga artist - Robyn!
Intervju med Robyn från tidningen Aspect.
Bildgalleri
Espen Grimsgaard's Robyn page
Uffe's Unofficial Robyn Homepage
Robyn World
Robyn Is Here
Land Of Robyn
Thomas Kjellman [mail]


Vill du också ha en länk till din Robyn-sida här?
E-posta isåfall din adress till mej så ska jag länka till dej!