:: KENNEL FLATTS
 

Koirainnostus herää

Koira- ja hevosharrastukseni olen perinyt isovanhemmiltani. Minulla on ollut koiria pienestä tytöstä lähtien. Ensimmäinen koirani ja paras ystäväni oli suomen pystykorva "Tusha". Valitettavasti Tusha karkasi ja jäi linja-auton alle ja se jouduttiin lopettamaan. Asuimme silloin keskellä Pietarsaaren kaupunkia, torin vieressä. 
 

Ajax ja Wilhelm Schauman

1956 perheemme muutti Pietarsaaren vanhaan kaupunginosaan nimeltä "Skata", ja silloin isäni osti minulle newfoundlandinkoiran pennun nimeltä Alderbay Ajax.

Ajaxin kasvattaja oli Wilhelm Schauman, erittäin tunnettu mies koirapiireissä. Schauman oli mukana perustamassa  mm. Suomen Noutajakoirajärjestöä, Newfoundlandinkoirayhdistystä sekä Beagle-yhdistystä. Hän on erittäin aktiivinen koiraihminen sekä ulkomuoto- ja koetuomari.

Wilhelm Schauman (26.7. 1917- 24.1.2008)   eli ja asui täällä Pietarsaaressa. Häneltä olen saanut paljon viisaita neuvoja kasvattaja-aikanani.

Isäni kuljetti minua ja Ajaxia näyttelyihin. Ensimmäinen näyttelymme oli Vaasassa vuonna 1958. Ajax oli ROP ja sai sertin! Ajaxin kanssa teimme monta mukavaa näyttelyreissua ja se oli mm. BIS Kauhavalla. Ajaxista tuli Suomen muotovalio vuonna 1960.


FIN MVA Alderbay Ajax 1960

Uudet rodut: labradorinnoutaja ja sileäkarvainen noutaja

Vuonna 1961 hankin itselleni ensimmäisen labradorinnoutaja nartun nimeltä Gullbergs Oona. "Oonasta" ei tullut näyttelytähteä, mutta hyvä ystävä.
Oona seurasi uskollisesti minua ja suomenhevosta Tomia ratsastusretkillä. Oona oli rauhallinen, eikä pitänyt kiirettä ja saimme aina odotella sitä tienristeyksissä!

Ensimmäisen sileäkarvaisen noutajani ostin vuonna 1969 "Bat" Brulinilta, Puhs-kennelistä Strengnäsistä, Ruotsista. Narttu oli nimeltään Puhs Fylgia ja vasta toinen flatti Suomessa. Valitettavasti "Twiggyllä" oli lonkkaniveldysplasia -3 ja sitä ei käytetty jalostukseen, mutta Twiggy oli monta kertaa ROP ja sai myös monta sertiä.

Seuraava flattini, joka saapui kenneliin oli Roxy i Vassen, Gunnel ja Kenneth Kankkuselta. "Lee" oli myös valitettavasti lonkkavikainen -3, eikä sitäkään voitu käyttää jalostukseen. Saimme kuitenkin monta hienoa näyttelytulosta, mm. sertejä ja CACIBin. 
Leen kanssa kilpailin jatkuvasti ahkerasti PK-kokeissa AVO-luokkaan jäljillä ja me oltiin mukana PK-karsinassa 
noutajakoirarodussa.
Saatiin tämän takia JKF-PKS:n Palveluskoiraliiton hopeinen harrastus ansiomerkki.
Kävin myös kurssia PK-tuomariksi.

Leen kohtaloksi koitui mahalaukun kiertymä ja se kuoli neljän vuoden ikäisenä.

 

Jalostustyö voi alkaa

Vuonna 1974 toin Uumajasta Gunhills Gipsy-Girlin, jonka sisaruksia olivat mm. tunnetut G Gallant Girl ja G Gus Guy. Gipsy-Girlin lonkat oli todettu terveiksi jo Ruotsissa. Gunhills Gipsy-Girl (i. GB CH Tongreen Sparrowboy, ROP Cruftsissa e. KANS&S FIN MVA Downstream Ambleside Jill, joka tuotiin Englannista kantavana), oli ensimmäinen koirani, jota käytin jalostukseen. Gipsyllä oli kaksi sertiä ja tulos MEJÄstä. Siihen aikaan ei voinut saada kolmatta sertiä, ennen kuin koiralla oli hyväksytyt käyttökokeet, jossa mm. MEJÄ ja NOU 1 laskettiin meriitiksi FIN MVA-titteliä varten. Gipsy ei ehtinyt saavuttamaan kolmatta sertiä, sillä se kuoli mahalaukun kiertymään. Gipsy ensimmäinen pentue (A-pentue) syntyi 8.2.1975, pentueen isänä oli N MVA Gunhills Cerberus. Gipsy sai vielä B- ja D-pentueen. B-pentueeseen syntyi 1976 Suomen ensimmäinen maksanvärinen flatti, Flatts Brown Baxter "Bruno", joka oli Gunhills Dexterin poika.

1974 kenneliin saapui 5 kk vanha Gunhills Leonore (i. Gunhills Cerberus - e. Downstream Ambleside Jill), josta myöhemmin tuli FIN MVA. "Låna" on kennelimme kantanarttu
ja
hänestä nykyiset jalostusnarttumme polveutuvat. Sitä linjaa olen säilyttänyt ja tulen säilyttämään tulevaisuudessakin. "Låna" oli mahtava jäljestyskoira ja se osallistui samalla käyttökokeeseen avoimessa luokassa ja MEJÄssä voittajaluokkaan. Häneltä puuttui vain yksi ensimmäinen sija, sitten Lånasta olisi tullut FIN JVA. Leonoren nuorempi veli oli Uumajan paras huumekoira. Leonore oli erittäin hyvärakenteinen narttu, sopivan kokoinen ja hänellä oli todella kaunis feminiininen pää. Näyttelyarvostelussa luki "todella valioarvonsa arvoinen narttu"Vasemmalla KANS & FIN MVA NV-86 Gunhills Merci-Chien "Rocky"
keskellä FIN MVA Gunhills Leonore ja oikealla Flatts Inca

V. 1983 Suomen Kennelliitto myönsi rodulle ensimmäisen
VUOLASVIRTA KASVATTAJAPALKINTO NRO 100,
ERITTÄIN ANSIOKKAASTA KASVATUSTYÖSTÄ.

 

Kennel Flatts v.2011

Olemme asuneet mieheni Einarin kanssa maalla vuodesta 1985 lähtien. Kotimme sijaitsee kauniin luonnon keskellä Sandössä, joka sijaitsee Östensönin kylässä ja kuuluu Pännäisiin. Pännäinen kuuluu Pedersören kuntaan ja sijaitsee n. 10 kilometriä Pietarsaaresta. Ympärillämme on laajat metsästysmaat.

Meillä on iso tontti ja täällä riittää tilaa meille kaikille:  flattit ja
borderterrierit ja ratsuhevoset Arabiristeykset Felizia "Lisi", jonka olen itse kasvattanut ja kouluttanut kouluratsuksi. "Lisi" on syntynyt v. 1992 ja Lisin varsa nykyisin ruuna Björksunds Ferrari "Ferro" syntynyt v. 2007, isä on komea Arabi ori Mobil ox.
Olemme käyneet Hippoksen näyttelyssä Lisin ollessa 2-vuotias, tuloksena oli 2. palkinto. Olen kilpailut kouluratsastuksen KN-Special luokassa.

Nykyisin nuorin poika Rasmus asuu tyttöystävän ja koiran kanssa omassa talossa Sandsundissa. Rasmus harrastaa motocrossia ja kilpailee ahkerasti ympäri Suomea ja myös ulkomailla. Rasmus ajoi maailman suurimmassa moottoripyöräkilpailussa Gotland Grand National-ajoissa marraskuussa -07 ja pärjäsi siellä hienosti, Rasmus oli paras Suomalainen.
Rasmus ajaa MX 1 A luokassa Honda CRF 450 crossipyörällä. Vanhin poika Thomas asuu perheensä kanssa Larsmossa ja hänellä on pieni tytär Julia nimeltään. Thomas harrastaa myös moottoripyöräilyä. Molemmat pojat työskentelee MC-alalla ja Rasmus on osaomistaja siinä firmassa.
Rasmus on hypännyt SM-luokkaan motocrossia!

Julia harjoittelee motocrossia Rasmuksen kanssa!
 

Benita Björklund

 

Check here for oli and along with gunhills
Fastest SFTP, FTP and FTPS Client on the Planet, GoFTP FREE Version