Kello älypuhelimeen - perusmalli

AS - Kello | Versio 2.0 - viimeinen päivitys 25.1.2016. Saa vapaasti käyttää mutta omalla vastuulla.

Sovelluksen käyttöönotto

Sovellus otetaan käyttöön klikkamalla yllä olevaa linkkiä - siinä puhelimessa jossa sovellus on tarkoitus ottaa käyttöön - ja lisätään kuvakkeeksi puhelimen työpöydälle. Kello-sovellus käynnistetään painamalla kuvaketta jolloi kääntyy vaakasuoraan ja täyttää koko selainikkunan.

Kuvakkeen lisääminen toimii eri tavalla eri puhelimissa ja selaimissa. Esim. Androidin Chromessa painetaan osoiterivin oikealla puolella olevia pisteitä ja valitaan Lisää kotinäyttöön. Tarkista oman puhelimesi käyttöohjeesta miten toimii siinä. Lisätietoja websovellusten poistamisesta ja päivittämisestä sekä laitevaatimuksista ja sovellusten tekniikasta näiden sivujen yleisohjeissa. Siinä sivulla on myös mahdollisuus ilmoittaa virheistä, kommentoida tai esittää kysymyksiä.

Kellon käyttöohjeet

Kellon säätäminen

Kisapaikalla kannattaa ensin tarkistaa että sovelluksen kello näyttää kilpailuaika. Paina oikeassa yläkulmassa oleva kellonkuvake. Ajan säätämisnäyttö avautuu. Muuta tarvittaessa kellon näyttämä aika kellon alapuolella olevilla +/- painikkeilla kunnes vastaa kilpailuaikaa. Säätö voidaan nollata painamalla roskakorin kuvaketta oikeassa yläkulmassa. Säätö on voimassa kunnes lopetetaan kellon käyttöä Tyhjennys-vaihtoehtoa valitsemalla. Myös selaimen sovellusdata poistamalla säätö poistuu. Sovellusikkunan alalaidassa näkyy aina puhelimen oma aika. Ajan säätämisnäyttö suljetaan painamalla oikeassa yläkulmassa oleva ruksi. Pääsy tähän näyttöön on estetty kun kilpailukello käy.

Kellon käyttäminen kilpailussa

Kello käynnistetään painamalla liukukytkinkuvaketta. Kellossa on myös toinen näyttö joka saadaan esiin pyhkäisemällä oikealta vasemmalla. Pyhkäisemällä toiseen suuntaan saadan päänäyttö taas esiin. Kakkosnäytössä näkyy aika, joka on kulunut siitä kun kello laitettiin käyntiin. Pyhkäisemällä hitaasti alalaidasta ylälaitaan tämä ajanotto nollantuu. Nollaus taphtuu kun sormi nostetaan pois näytöltä. Nollaushetki tallentuu näytön alemmalle riville. Jos pyhkäistään ylhäältä alas niin ajanotto jää pyörimään mutta alemmalle riville tulee taas se hetki kun sormi nostetiin. Samat toiminnot voidaan tehdä myös päänäytössä - sovellus tuo automaattisesti kakkosnäytön näyttääkseen nollaushetken.

Nämä toiminnot on tarkoitettu käytettäväksi kun leimataan JAT:illa tai ULA:lla (alhaalta ylös) ja kun tullaan AT:lle (ylhäältä alas). Saadaan leimaushetki talteen ja voidaan rauhassa merkitä kilpailukortiin. Seuraavan jakson aika lähtee samalla pyörimään. Jos asema on miehitetty ja saavutaan asemalle saadaan saapimusaika talteen vastaavalla tavalla. Sovellus kuittaa toiminnot äänisignaalilla.

Näytön tilojen vaihtaminen

Painamalla liukukytkin vieressä olevaa puolikuukuvake näytöt vaihtuu yötilaan eli musta pohja ja oranssit fontit. Puolikuukuvake vaihtuu aurinkokuvakkeeksi. Painamalla sitä vaihdetaan takaisin päivätilaan missä pohja on valkoinen ja fontti melkein musta (tummanharmaa). Tilat voidaan vaihtaa milloin vaan kesken kilpailua. Näytön voimakkuus on tietysti säädettävissä puhelimessa.

Kehittämisajatuksia

Sovellus on tarkoitus kehittää siten että ajanotto näyttäisi oikein vaikka sovelluksesta poistetaan välillä. Väärien säätö on toinen kehittämisajatus. Äänisignaalin pois/päällekytkentä on myös listalla.

Päivityksiä

  • 25.1.2016 - yritys korjata numeroiden näyttäminen Windos Phonessa